Aydınlanma Felsefesi – William F. Bristow

85.00125.00

17. ve 18. yüzyıllarda Avrupa’nın gerçek bir zihin devrimi yaşamasına sebep olan Aydınlanma, özgürlük, ilerleme, hoşgörü, anayasacılık gibi, modernitenin temel prensiplerine dönüşecek bir dizi fikri savunuyordu.

Daha önceki yüzyılların bireysel ve toplumsal yaşam biçimlerini aşıp yeni bir insanlık tahayyülü sunan bu fikirler, Fransa’da, Almanya’da, Britanya’da ve Amerika’da farklı tonlamaları olan büyük bir entelektüel birikim yarattı.

Amerikalı felsefeci William F. Bristow bu kısa giriş kitabında Aydınlanma felsefesinin temel meselelerini, Aydınlanma Çağı diye nitelenen dönemin öne çıkan eserleri ve fikirleriyle birlikte ele alıyor.

Aydınlanmanın “hakikat” arayışını bilim, epistemoloji ve metafizik üzerinden; “iyi” arayışını siyaset, ahlak ve din teorileri üzerinden; “güzel” arayışını ise Aydınlanma estetiği üzerinden ele alan Aydınlanma Felsefesi bu devasa birikime dair kolay okunan, her seviyeden okur için anlaşılır bir zihin haritası sunuyor.

Kitaptan bir bölüm okumak için tıklayınız.

YAZAR WILLIAM F. BRISTOW HAKKINDA

 

Milwaukee’deki Wisconsin Üniversitesinin Felsefe bölümünde öğretim üyesi olan Profesör William F. Bristow, doktorasını Harvard Üniversitesinden aşmıştır.

Araştırmaları tarihsel olarak Immanuel Kant’ın ve Kant-sonrası Alman İdealistlerinin felsefi sistemlerine ve diğer on dokuzuncu yüzyıl filozoflarının çalışmalarına odaklanmaktadır.

Kategori:
Yayın Yönetmeni

Hikmet Akyüz

Yazar

Türkçesi

İrem G. Şalvarcı

Editör

Hasan Aksakal

Eser Dili

Türkçe

Yayına Hazırlayan

Turgut Üneli

Basım Tarihi

1. Baskı / Ağustos 2022

Boyut

13.5 x 21 cm

ISBN

978-605-71256-2-0

Sayfa Sayısı

84

İç Kâğıt

60 gr. Holmen

Kapak Tasarım

Turgut Üneli

Kapak Kâğıt

300 gr. Amerikan Bristol

Musteri degerlendirmeleri

Henüz hiç yorum yok.

“Aydınlanma Felsefesi – William F. Bristow” için ilk yorum yapan siz olun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir